30. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte toto dokonalé recept na rybí filé s bylinkovým bramborem! Kombinace čerstvého rybího masa a voňavého bylinkového bramboru zaručeně potěší nejen vaše chuťové buňky. Snaživci dobře vědí, že tohle jídlo je opravdu tak lahodné, že jej opravdu musí vyzkoušet. Náš recept je snadný a rychlý a určitě vás překvapí svým bohatým a intenzivním chutím. Připravte si luxusní pokrm plný šťavnatosti a lahodné chuti! Suroviny:
- 4 kusy rybího filé (např. treska, losos)
- 800 g brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané čerstvé petržele
- 1 lžička nasekaného česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme bylinkový olej. Smícháme olivový olej s petrželí, česnekem, solí a pepřem.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve slané vodě do měkka.
- Odkapeme vařené brambory a přendáme je do mísy. Přidáme připravený bylinkový olej a promícháme.
- Rybí filé osolíme a opepříme z obou stran.
- Na rozpálené pánvi osmažíme rybí filé z obou stran dozlatova.
- Smažené rybí filé podáváme s bylinkovým bramborem. Dobrou chuť!