29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rostlinný ragú s kořenovou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

‍Hledáte zdravou ⁤a⁣ chutnou alternativu k tradičním masovým ragú? ​Zkuste rostlinný⁤ ragú s kořenovou ⁣zeleninou! Tento ⁣recept je ​plný⁣ vlákniny a vitaminů, ‌které podpoří váš ⁣zdravý ⁤životní​ styl. Připravte si lahodnou směs mrkve, petržele a celeru, kterou zjemníte čerstvým ‍tymiánem a ‌bobkovým​ listem. Vaší kuchyní⁤ se bude šířit ⁣nádherná ‌vůně⁣ a přesně taková bude i ‌chuť tohoto‌ ragú. Podávejte horké s ⁤čerstvě uvařenými ‍nudlemi nebo ‍rýží a připravte se⁢ na ‌ohromení ⁢vašich⁢ chuťových‌ pohárků.⁤ Nabídněte ​svým ⁤přátelům a rodině něco nového a zároveň zdravého – rostlinný‍ ragú s kořenovou zeleninou!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, ⁢oloupané a‍ nakrájené na kostičky
  • 2 brambory, oloupané ​a nakrájené⁣ na​ kostičky
  • 200 g červené řepy, oloupané ‌a nakrájené na ‍kostičky
  • 1 plechovka nasekaných rajčat ⁤(400 ⁣g)
  • 400 ml ​zeleninového vývaru
  • 2 lžičky ⁢tymiánu
  • 1 bobkový‌ list
  • Sojová omáčka, sůl⁢ a ‌pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový ‌olej a osmažte cibuli a česnek​ dozlatova.
  2. Přidejte mrkev, brambory ⁣a červenou ‌řepu. Smažte asi⁤ 5⁤ minut, dokud zelenina⁣ nezměkne.
  3. Přidejte nasekaná rajčata, zeleninový vývar, tymián‍ a bobkový ​list. Osolte, opepřete ‌a zakápněte sojovou ​omáčkou ⁣podle chuti.
  4. Vše⁣ promíchejte a nechte ⁤vařit na středním plameni asi 25-30 minut, dokud⁢ se zelenina neprovaří a omáčka zhoustne.
  5. Servírujte s rýží nebo čerstvou bagetou.