20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte něco dobroty a tradičního? Vyzkoušejte náš recept na restaurátorské knedlíky s hovězím ragú. Užijte si chuť měkkých, nadýchaných knedlíků, které jsou perfektně doplněny bohatou omáčkou z hovězího masa. Tento pokrm je nejen chutný a sytý, ale také jednoduchý k přípravě. Získáte skvělý zážitek a potěšíte celou rodinu. Vychutnejte si restaurátorské knedlíky s hovězím ragú a připravte si nezapomenutelnou večeři!
Restaurátorské knedlíky s hovězím ragú
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (nasekaného na menší kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 mrkve (nastrouhané)
- 2 řapíkaté stonky celeru (nasekané)
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánev nalijte olej a rozehřejte na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nasekané hovězí maso a orestujte, dokud není z každé strany zhnědé.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a nasekaný celer a smažte dalších 5 minut.
- Přidejte rajčatový protlak a hovězí vývar a promíchejte.
- Pokud je potřeba, přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Nechejte směs vařit na střední teplotu asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka se zredukuje.
- Mezitím si připravte knedlíky podle návodu na balení.
- Servírujte horké knedlíky s hovězím ragú.