20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Restaurátorské knedlíky s hovězím ragú.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ‌něco dobroty a tradičního? Vyzkoušejte‍ náš recept na restaurátorské knedlíky s hovězím ragú. Užijte⁢ si chuť měkkých, nadýchaných ‍knedlíků,‍ které jsou⁤ perfektně ‌doplněny bohatou omáčkou ⁢z hovězího masa. Tento pokrm ⁤je⁣ nejen chutný a⁣ sytý, ‍ale​ také jednoduchý⁤ k přípravě. Získáte skvělý zážitek​ a potěšíte celou rodinu. Vychutnejte ‍si restaurátorské knedlíky ⁢s hovězím ragú ‍a připravte ​si nezapomenutelnou večeři!

Restaurátorské knedlíky s⁤ hovězím ⁤ragú

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa (nasekaného na ⁤menší kousky)
  • 1 cibule ‌(nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 mrkve (nastrouhané)
  • 2 řapíkaté stonky celeru (nasekané)
  • 500 ml ‍hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového⁤ protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánev nalijte olej a‍ rozehřejte ‌na střední teplotu.
  2. Přidejte cibuli a ⁣česnek a smažte, ‌dokud ⁣nezezlátnou.
  3. Přidejte nasekané hovězí maso a orestujte, dokud‌ není z ‍každé strany zhnědé.
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev a nasekaný celer⁢ a smažte dalších 5 minut.
  5. Přidejte rajčatový protlak⁢ a hovězí vývar a promíchejte.
  6. Pokud je potřeba, přidejte sůl a pepř podle chuti.
  7. Nechejte směs vařit na střední teplotu asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké ⁤a ‍omáčka se zredukuje.
  8. Mezitím si⁤ připravte knedlíky podle ⁣návodu na balení.
  9. Servírujte horké knedlíky⁢ s hovězím‌ ragú.