31. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte vynikající restauraci v Hradci Králové? Přijďte a objevte lahodné gastronomické zážitky v jednom z nejlepších podniků ve městě. Naše restaurace nabízí rozmanité menu, které uspokojí každého gurmána. Zároveň se můžete těšit na moderní atmosféru a přátelský personál, který se postará o vaši spokojenost. Udělejte si příjemný večer a užijte si výjimečné ukázky mistrovské kuchyně ve srdci Hradce Králové.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup
- Maso nakrájíme na nudličky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli a česnek.
- Přidáme maso a smažíme, dokud nezezlátne.
- Do hrnce přidáme hořčici, sůl, pepř, rajčatový protlak a vývar.
- Dusíme doměkka asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- V misce smícháme hladkou mouku se smetanou.
- Tuto směs vmícháme do hrnce a povaříme ještě 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Hotové jídlo podáváme s rýží nebo knedlíky.