10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Recept: Pečená kachna na pomerančích
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na​ pečenou kachnu na pomerančích, která ⁣se díky ​kombinaci⁤ chutí stane skvělou volbou pro nedělní oběd nebo sváteční večeři. Kachna se peče s aromatickými bylinkami a podává se s lahodnou pomerančovou omáčkou. Tento recept určitě potěší vaše ⁣chuťové buňky i náročné hosty!‌

Suroviny

  • 1 celá kachna
  • 4 pomeranče
  • 1 cibule
  • 4 ‌stroužky česneku
  • soľ, čierne korenie, olej

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme ‍kachnu. ‍Kachne odstránime vnútornosti, dôkladne ju opláchneme a ​osušíme.
  2. Cibuľu⁤ a cesnak očistíme a nasekáme na drobné kocky.
  3. Pomeranče očistíme a nakrájame na plátky.
  4. Kachnu osolíme⁣ a okoreníme podľa chuti. Do ⁣vnútra kachne vložíme kúsky cibule, cesnaku‍ a plátky pomeranča.
  5. Kachnu umiestnime do⁢ pekáča a pečieme v ​predhriatej rúre na 180 stupňov približne⁢ 2 hodiny.
  6. Počas pečenia pomerančové plátky občas prelejeme ⁣vlastnou šťavou a občas zalievame kachnu vlastnou šťavou.
  7. Po upečení necháme kachnu krátko odpočinúť a potom podávame s prílohou podľa vlastného výberu.