10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na pečenou kachnu na pomerančích, která se díky kombinaci chutí stane skvělou volbou pro nedělní oběd nebo sváteční večeři. Kachna se peče s aromatickými bylinkami a podává se s lahodnou pomerančovou omáčkou. Tento recept určitě potěší vaše chuťové buňky i náročné hosty!
Suroviny
- 1 celá kachna
- 4 pomeranče
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- soľ, čierne korenie, olej
Postup
- Na začiatok si pripravíme kachnu. Kachne odstránime vnútornosti, dôkladne ju opláchneme a osušíme.
- Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobné kocky.
- Pomeranče očistíme a nakrájame na plátky.
- Kachnu osolíme a okoreníme podľa chuti. Do vnútra kachne vložíme kúsky cibule, cesnaku a plátky pomeranča.
- Kachnu umiestnime do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 2 hodiny.
- Počas pečenia pomerančové plátky občas prelejeme vlastnou šťavou a občas zalievame kachnu vlastnou šťavou.
- Po upečení necháme kachnu krátko odpočinúť a potom podávame s prílohou podľa vlastného výberu.