10. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Rajská omáčka s vejcem
zdroj: Recepty 24/7

‌ Užijte si tradiční českou rajskou omáčku podávanou s vejcem. Tento jednoduchý recept⁣ skloubí jemnou chuť rajčat ⁣s lahodným vejcem, což vytvoří chutnou kombinaci, kterou ⁢si užije celá rodina. Vyzkoušejte tento recept na‌ rajskou omáčku s‌ vejcem a překvapte ‍své ⁢blízké lahodným jídlem plným domácí atmosféry.

Suroviny

  • 4 ks rajčat
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2‍ lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sladké papriky
  • Soľ, čierne korenie
  • 3 vajcia
  • Olej na ‌smaženie

Postup

  1. Rajčata oloupejte ⁤a‌ nakrájejte​ na drobné ⁢kocky. Cibuli a česnek nasekejte.
  2. Na oleji ‌osmahněte ​cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte nakrájená ⁤rajčata, rajčatový‍ protlak, cukr, papriku, sůl a pepř. Poduste do⁢ měkka, případně přilijte trochu ⁤vody.
  4. V ⁣omáčce udělejte tři jamky a do každé⁣ rozklepněte⁢ vajíčko.
  5. Poduste, ⁢dokud ⁤se vajíčka nesmaží podle vašeho gusta.
  6. Podávejte s chlebem nebo pečivem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *