10. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Užijte si tradiční českou rajskou omáčku podávanou s vejcem. Tento jednoduchý recept skloubí jemnou chuť rajčat s lahodným vejcem, což vytvoří chutnou kombinaci, kterou si užije celá rodina. Vyzkoušejte tento recept na rajskou omáčku s vejcem a překvapte své blízké lahodným jídlem plným domácí atmosféry.
Suroviny
- 4 ks rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sladké papriky
- Soľ, čierne korenie
- 3 vajcia
- Olej na smaženie
Postup
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na drobné kocky. Cibuli a česnek nasekejte.
- Na oleji osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, papriku, sůl a pepř. Poduste do měkka, případně přilijte trochu vody.
- V omáčce udělejte tři jamky a do každé rozklepněte vajíčko.
- Poduste, dokud se vajíčka nesmaží podle vašeho gusta.
- Podávejte s chlebem nebo pečivem.

