14. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pstruh na červeném víně
zdroj: Recepty 24/7


Připravte⁤ si⁢ lahodný pstruh na‌ červeném víně díky našemu jednoduchému receptu. Užijte⁢ si jemnou⁤ chut‘ ryby⁤ obohacenou o nádech plnohodnotného vína a​ aromatických bylinek.‍ Nechte se‌ inspirovat a⁢ nahrajte svou kuchyň gurmánským ‍zážitkem. ⁤Recept ‚Pstruh na červeném​ víně‘ je tu pro ⁣vás!

Suroviny

  • 2 filety⁤ pstruha
  • 500 ml červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového⁣ oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1​ mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžíce čerstvého petrželových listů
  • 1 lžíce​ čerstvého tymiánu
  • Špetka soli
  • Špetka pepřu

Postup

začněte tím,že si ‌připravíte filety pstruha. Filety opláchněte pod tekoucí‍ vodou a poté je osušte pomocí kuchyňské utěrky. Když⁤ jsou⁣ filety pstruha připravené,pokračujte přípravou zeleniny.Oloupejte ‍a nakrájejte⁣ mrkev a cibuli ‍na‌ tenké plátky. ​Česnek⁤ rozmáčkněte.

V ​kastrolu s ⁢vysokými stěnami rozpalte olivový olej ⁣a máslo.Když‌ je ‍směs horká, ⁢přidejte cibuli a česnek a smažte je, dokud nejsou měkké a zlatavé. Pak přidejte ⁣mrkev a smažte⁣ dalších 5 ⁢minut,​ dokud⁤ není mrkev‍ měkká. Poté přidejte červené víno ​a nechte​ ho ⁤vroubit ⁤asi 10⁤ minut.

Zatímco víno ⁣vře, připravte bylinky. petrželové listy a tymián nasekejte na jemno. Když je víno připravené, přidejte do něj bylinky, sůl ‍a pepř.‌ Nechte směs krátce povařit,⁤ aby ‌se chutě ⁣spojily.

Nyní je čas na⁤ filety pstruha. Vložte je do ‌kastrolu s vínenou směsí ⁤a pečte​ je na středním⁢ ohni asi 10 minut ‍z každé⁢ strany,dokud ‌nejsou filety pevné a růžové. Cílem je, aby byly filety pstruha pečené, ale stále vláčné a ‌šťavnaté.‍ Pokud jsou ⁣filety příliš suché, můžete do kastrolu přidat ⁢trochu ​více vína.

Po⁤ uplynutí 10 minut otočte filety pstruha ​a ⁤pečte dalších ‍10 minut. Mezitím můžete ‌provést poslední ​kroky. Jemně přelijte filety pstruha⁢ vínenou‌ omáčkou ‍z kastrolu⁣ a pokračujte‌ v pečení, ​dokud nejsou filety dokonale připravené.

Po upečení vyjměte filety pstruha z ⁣kastrolu a nechte ​je chvíli odpočívat. Tím se ⁢uvolní šťávy a chutě se ještě⁣ více prohloubí. pstruhy podávejte horké‍ s čerstvým ​chlebem a sklenkou ‌výborného červeného ​vína.

Tento recept na ⁢pstruhy na červeném‌ víně ⁣je skvělým způsobem, jak připravit ryby na speciální příležitosti, nebo‍ když ‌chcete udělat něco ​výjimečného pro ⁣svou rodinu nebo přátele. Připravení tohoto jídla může být trochu náročnější, ⁤ale⁢ výsledek stojí ⁣za to. Chutě‍ se skvěle doplňují ‍a pstruh je ‍dokonale‌ jemný⁤ a šťavnatý.Doufám,že vám tento ​recept přinese stejnou‍ radost,jakou přináší mně ‌a mé rodině.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář