12. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Pražská cibulačka je lahodná a tradiční česká polévka plná chutí a vůně. Tato receptura vám přinese pravou pražskou chuť a je jednoduchá na přípravu. S nasekanou cibulí, pečeným masem, zeleninou a kořením vám tato polévka zaručeně zahřeje duši i tělo. Vyrovnaně slaná a aromatická, Pražská cibulačka je ideální volbou pro jarní nebo zimní večeři, která zahřeje a udělá radost všem. Vyzkoušejte tento tradiční český recept a dopřejte si pravou chuť Prahy ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 500g cibule
 - 4 stroužky česneku
 - 500g brambor
 - 1 lžíce hladké mouky
 - 1 lžíce sádla
 - 1 lžička majoránky
 - soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
 
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
 - Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
 - Na pánvi rozehřejte sádlo a přidejte cibuli. Nechte ji krátce zesklovatět.
 - Přidejte brambory, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte.
 - Zalijte vodou, přidejte sůl a pepř podle chuti. Vařte na středním ohni asi 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
 - V malé misce rozmíchejte hladkou mouku s vodou, aby vznikla hustá kaše. Přidejte ji do polévky a vařte ještě asi 3 minuty, nebo dokud se omáčka nezahustí.
 - Ochutnejte a přidejte případně další sůl a pepř podle chuti.
 - Servírujte horkou s čerstvou houskovou plackou nebo chlebem.
 


