15. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pivní guláš s knedlíky - Vychutnejte si chutný a sytý pokrm plný pivního aroma! Náš recept na pivní guláš s měkkými a nadýchanými knedlíky je ideální volbou pro ty, kdo hledají výjimečnou kombinaci chutí. Připravený s kvalitním pivem a aromatickými kořením, tento guláš nabídne dokonalou kombinaci měkkého masa, sladké cibule a lahodného pivního základu. Servírujte s domácími knedlíky a vychutnávejte si lahodnou chuť ze šťavnatého guláše. S naším receptem na pivní guláš s knedlíky si uvaříte lahodný pokrm, který vás rozhodně nepřijde na um!
Suroviny
- 600 g hovězího masa (plecka nebo roštěnec)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hořčice
- 500 ml tmavého piva
- 400 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce octa
- sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájíme na menší kostičky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek rozmačkáme.
- V hrnci rozpustíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme do zlatova.
- Přidáme rozmačkaný česnek a pokračujeme v osmažení dalších 2 minuty.
- Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ho zprudka osmažíme z každé strany.
- Přidáme sladkou papriku, kmín a majoránku. Dobře promícháme.
- Podlijeme pivem a hovězím vývarem. Přidáme hořčici a ocet.
- Pokud je třeba, dosolíme a opepříme.
- Snížíme teplotu a guláš dustojně pod pokličkou dusíme přibližně 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka nezhustne.
- Případně dochutíme před servírováním.