23. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečený vepřový plátek s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné pečené vepřové plátky s domácími knedlíky! Tento tradiční český recept je⁤ skvělou volbou pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti. Naučte se, jak připravit šťavnaté vepřové maso​ se zlatavou kůrkou a dokonalými knedlíky, které se budou krásně doplňovat. Vyzkoušejte tento ⁢recept ještě dnes a ‌užijte si ‌chutě domova!

Suroviny

  • 600 ⁢g ​vepřového plátku
  • sůl, pepř, kmín
  • olej
  • 4 ks domácí knedlíky

Postup

  1. Vepřový ⁢plátek omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Posolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti.
  2. Na​ rozpálené pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj maso. Pečeme⁤ z obou stran, dokud není maso zlatě hnědé a propečené.
  3. Mezitím si připravíme knedlíky podle ⁤receptu nebo zakoupíme hotové.
  4. ⁢ Hotové vepřové maso servírujeme s knedlíky a můžeme podávat například s kyselým zelím⁣ nebo bramborovým salátem.