23. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné pečené vepřové plátky s domácími knedlíky! Tento tradiční český recept je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti. Naučte se, jak připravit šťavnaté vepřové maso se zlatavou kůrkou a dokonalými knedlíky, které se budou krásně doplňovat. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a užijte si chutě domova!
Suroviny
- 600 g vepřového plátku
- sůl, pepř, kmín
- olej
- 4 ks domácí knedlíky
Postup
- Vepřový plátek omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Posolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti.
- Na rozpálené pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj maso. Pečeme z obou stran, dokud není maso zlatě hnědé a propečené.
- Mezitím si připravíme knedlíky podle receptu nebo zakoupíme hotové.
- Hotové vepřové maso servírujeme s knedlíky a můžeme podávat například s kyselým zelím nebo bramborovým salátem.