11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečený vepřový bok s bramborovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

Vyborný recept na pečený vepřový bok s lahodným bramborovým pyré. Užijte ⁢si chutné⁤ a syté jídlo plné domácích vůní ‌a chutí.​ Sledujte krok za krokem jednoduchý postup a překvapte své chuťové buňky nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

Suroviny

  • 800 ⁣g vepřového boku
  • 1 kg brambor
  • 200 ml⁣ mléka
  • 100 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup

  1. Pečený vepřový bok: Vepřový bok očistěte ⁢a ‌zakrojte​ do mřížky. Nastříkejte olivovým olejem a osolte ⁤a opepřete podle chuti. Pečte ⁤v předehřáté troubě na 180°C ⁢cca 1,5 hodiny.
  2. Bramborové pyré: Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte ​vařit do osolené vody. Po uvaření je⁢ sceďte ‌a rozmixujte s máslem, mlékem, prolisovanými stroužky česneku a dochuťte ‌solí a ⁢pepřem.
  3. Po upečení vepřového boku⁢ ho nechte⁢ krátce odpočinout ⁣a pak‌ nakrájejte na ‍plátky. Podávejte s bramborovým pyré a oblíbenou ​zeleninou.