11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyborný recept na pečený vepřový bok s lahodným bramborovým pyré. Užijte si chutné a syté jídlo plné domácích vůní a chutí. Sledujte krok za krokem jednoduchý postup a překvapte své chuťové buňky nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.
Suroviny
- 800 g vepřového boku
- 1 kg brambor
- 200 ml mléka
- 100 g másla
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Pečený vepřový bok: Vepřový bok očistěte a zakrojte do mřížky. Nastříkejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti. Pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 1,5 hodiny.
- Bramborové pyré: Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do osolené vody. Po uvaření je sceďte a rozmixujte s máslem, mlékem, prolisovanými stroužky česneku a dochuťte solí a pepřem.
- Po upečení vepřového boku ho nechte krátce odpočinout a pak nakrájejte na plátky. Podávejte s bramborovým pyré a oblíbenou zeleninou.