6. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na přípravu lahodného pečeného vepřového boku bez kosti. Jednoduché a chutné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky. Podívejte se na postup a naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma.
Suroviny
- 1 kg vepřového boku bez kosti
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce oleje
Postup
- Nastrouhejte česnek, nakrájejte cibuli a papriky na proužky.
- Smíchejte sol, mletou papriku, kmín a majoránku a promíchejte s olejem.
- Směsí potřete vepřový bok ze všech stran a nechte marinovat minimálně 30 minut nebo přes noc v lednici.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vepřový bok dejte do zapékací mísy, kolem něj rovnoměrně rozprostřete cibuli, česnek a papriky.
- Pečte v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny nebo dokud masa nedosáhne teploty 75°C.
- Hotový pečený vepřový bok nechte ještě chvíli odpočinout, poté nakrájejte na plátky a podávejte s bramborem nebo zeleninovým salátem.