11. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečený krocan s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si sváteční tabuli s lahodným pečeným ‍krocánem a⁤ křupavými bramborami. ‍Tento tradiční recept zaručeně potěší celou rodinu i návštěvy. Naučte se připravit krocana tak, aby byl nádherně křupavý a šťavnatý a brambory ⁢perfektně dochucené. S námi budete ⁢mít‍ jistotu úspěchu a chvály za skvělý pokrm. Zjistěte, jaké ingredience ⁣potřebujete⁢ a​ postupujte podle ​krok za krokem.​ Pečený ‌krocan s bramborami – to⁤ je prostě dokonalá kombinace!

Suroviny:

  • 1 ​kus krocan
  • 1​ kg​ brambor
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvá‌ petrželka
  • sůl,⁢ pepř, majoránka
  • olej

Postup:

  1. Krocan omyjeme, osušíme a natřeme solí, pepřem a ⁢majoránkou z vnější i vnitřní strany.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší⁤ kousky a vložíme je do pekáče.
  3. Krocan položíme ⁣na⁤ brambory ​a přidáme oloupané stroužky​ česneku a petrželku.
  4. Vše‌ zalijeme olejem ⁢a podlijeme trochou vody.
  5. Přikryjeme a⁣ pečeme v troubě předehřáté na 180‍ stupňů asi 2-3 ‌hodiny, ⁢dokud krocan ⁣není​ krásně zlatě ‍hnědý ⁣a měkký.
  6. Během pečení občas podléváme šťávou z​ pekáče,‌ aby‌ krocan zůstal šťavnatý.
  7. Hotové krocanové‍ maso podáváme se zapečenými bramborami a‍ čerstvou petrželkou.