16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pečený koroptví vývar.
zdroj: Recepty 24/7

Pečený koroptví vývar je lahodný recept, ‌který podmaní ⁤vaše chuťové ⁤buňky. S využitím ⁤kvalitního masového vývaru a‌ čerstvé koroptve se jedná​ o‌ dokonalý pokrm pro vyznavače klasické kuchyně.⁣ Pečená koroptv ​je bohatá na přírodní šťávu a měkké maso, ​které se rozplývá na jazyku. Tento​ recept je nejen chutný, ale také nabízí zdravé a⁤ vyvážené sousto. ‌Vyzkoušejte pečený koroptví‌ vývar a nechte ‌se unést jeho bohatou a naplňující chuťovou explozí.

SEO keywordy: pečený ​koroptví vývar, recept, masový⁢ vývar, koroptv, chutný, zdravé, vyvážené, ⁤lahodnost,⁢ klasická kuchyně

Suroviny

  • 2​ koroptve
  • 1⁣ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‌ mrkev
  • 1 petržel
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve předehřejeme ​troubu na 180°C.
  2. Koroptve omyjeme, osušíme⁢ a zbavíme⁣ vnitřností.
  3. Suroviny na ⁤vývar oloupeme a nakrájíme ​na menší kousky.
  4. V ​hrnci rozpálíme⁢ olivový ​olej a přidáme nakrájenou cibuli a ⁢česnek. Smažíme​ do zlatova.
  5. Přidáme​ nakrájenou mrkev‍ a petržel. ‌Smažíme dalších⁣ pár⁢ minut.
  6. Přidáme‍ koroptve a zalijeme⁤ dostatečným množstvím‌ vody, tak aby ⁤byly koroptve ponořené. Osolíme a‍ opepříme.
  7. Hrnec ‌přikryjeme poklicí ⁣a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 1,5 hodiny, dokud není maso měkké a vývar⁣ dobře provaril.
  8. Hotové koroptví vývar slijeme a⁤ můžeme servírovat.