
Připravte si tradiční české vánoční jídlo s tímto receptem na pečeného kapra s bramborovými sáčky.Krok za krokem vás provedeme přípravou této sváteční pochoutky, která bude skvělým středem vašeho vánočního stolu. Pečený kapr s bramborovými sáčky, klasický recept s moderním twistem!
Tento tradiční český recept na pečeného kapra s bramborovými sáčky je ideální pro Vánoční stůl. Pokud vás zaujala tahle tradiční pokrma, tak neváhejte a pusťte se do přípravy.
Suroviny
Následující seznam surovin je určen pro 4 osoby.
- 1 celý čerstvý kapr cca 1 kg
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 citronu
- 2 větvičky petržele
- 200 ml bílého suchého vína
- celozrnná hořčice
- mouka na obalení
Pro bramborové sáčky:
- 400 g brambor
- 1 vejce
- mouka
- sůl
postup
Začněte tím, že si připravíte kapra. Kapra osolte, opepřete a potřete mletou paprikou.Nechte jej takto cca 30 minut odležet a následně jej z obou stran obalte v mouce.
Vložte kapra do pekáčku, který jste předtím vymazali olivovým olejem. Celý kapr potřete hořčicí a vysypejte nadrobno nakrájenou cibulí,dále česnekem a posypte petrželí.Celý kapr nakonec přelijte vínem a vložte do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca na 40 minut. Během pečení kapra jej občas přelijte šťávou ze dna pekáče, aby byl po celou dobu šťavnatý.
Nyní se pustíme do přípravy bramborových sáčků. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Nastrouhané brambory důkladně vymačkejte. Vodu, která z brambor vyteče, nechte usadit a poté opatrně sejměte. Zbývající škrob zespodu misky přidejte zpět do brambor. Brambory poté smíchejte s vejcem, moukou a osolte dle chuti.
vrchní stranu obdélníkového pekáčku přetřete olejem a na něj pomocí lžíce vyklaďte placičky z bramborové hmoty. Placičky zakryjte kuchyňskou folií a vložte do trouby, kde je nechejte péci při teplotě 200 stupňů po dobu 30 minut. Po upečení nechte placičky trochu vychladnout a poté z nich pomocí skleničky vykrájejte kolečka.
hrubou jehlu naberte stříkačkou, protáhněte ji přes bramborové placičky a vytvořte tak sáčky. Vaše bramborové sáčky jsou nyní připraveny k podávání.
Pečený kapr s bramborovými sáčky podávejte teplý.K tomuto pokrmu skvěle chutná například bramborový salát nebo jiné vaše oblíbené přílohy.
Pečený kapr s bramborovými sáčky je výborným pokrmem, který si zamiluje celá vaše rodina.Ať už tuto pokrmu připravujete pro své blízké na Vánoce nebo jen tak pro radost, určitě budete spokojeni.Příprava sice zabere trochu času, ale výsledek bude stát za to.
Přejeme vám dobrou chuť!

