20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento dokonale připravený recept na pečené kachní prso na meduškách a okusíte neuvěřitelnou chuť a křupavost. Kachní prso je připraveno se sladkým meduškovým glazérem, který dodává jemnou sladkokyselou vůni a překvapivou hloubku chuti. S upravením pečením v troubě dosáhnete perfektního výsledku, kdy je maso měkké, šťavnaté a plné příjemné chuti. Dopřejte si luxusní pokrm plný výjimečných chutí a překvapte své blízké neuvěřitelným gastronomickým zážitkem.
Suroviny
- 2 kachní prsa
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice medu
- 4 lyžice sójovej omáčky
- Šťava z 1 citróna
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 g medušiek (umytých a nakrájaných)
Postup
- Prsia umyte, osušte a nakrájajte krížom-krážom na povrchu (aby sa lepšie prenikol dochucovací mix).
- Zmiešajte med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, cesnak a olivový olej v misky na marinačný mix.
- Položte kachní prsia do misky s marinádou a dobre ich obalte.
- Zabaľte ich do potravinárskej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Medzitým rozohrejte rúru na 180°C.
- Vyberte prsia z marinády a nechajte odkvapkať nadbytočnú marinádu. Nevyhadzujte, bude sa ešte používať.
- Na panvici rozohrejte olej a prsia opečte na vysokej teplote z oboch strán, aby získali zlatistú farbu. Preložte ich potom do pekáča.
- Na tej istej panvici smažte medušky do zmäknutia, pridávajte postupne marinádu, aby sa nespálila.
- Medušky cez sito prevlečte a premiestnite ich do pekáča k prsiam.
- Pekáč s prsiami a meduškami vložte do vyhriatej rúry a pecieťte 15-20 minút, podľa toho, ako krupiata kachňa.
- Potom vytiahnite a nechajte 5 minút odpočívať pred podávaním.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napr. pečenými zemiakmi alebo ryžou.