8. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečené kuře se zelím a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

​Chutné⁤ a lahodné pečené kuře se zelím a knedlíkem je ⁤tradičním českým jídlem, které nesmí chybět na ‍žádném jídelníčku. Tento ⁤recept vám ukáže, jak připravit křupavé pečené kuře spolu s kyselým ⁣zelím a nadýchanými‍ knedlíky. S⁢ vůní a​ chutí domácího jídla si ⁤můžete vychutnat skvělý oběd či večeři s rodinou. Sledujte jednoduché kroky tohoto receptu⁣ a překvapte své blízké vynikajícím⁤ chutným pokrmem.

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 500 g zelí
  • 4 vajíčka
  • 500 ⁣g mouky
  • 200 ml mléka
  • 40 g⁤ másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kmín, majoránka

Postup

  1. Kuře očistíme a nakrájíme na porce. Posolíme, opepříme a osypeme kmínem a majoránkou.
  2. Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme​ na másle v hluboké ​pánvi. Přidáme zelí a dusíme do změknutí.
  3. V pánvi zapečeme kuře⁣ na másle ze všech stran, poté přidáme⁣ dusené zelí.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 60-90 minut, dokud není kuře zlatavé⁣ a zelí ⁢měkké.
  5. Mezitím si připravíme knedlíky. Z mouky, vajíček, mléka, soli a trochy másla ‍vypracujeme tužší těsto.
  6. Těsto necháme odpočinout a vytvarujeme z něj knedlíky.
  7. Knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut.
  8. Hotové pečené kuře se zelím a knedlíkem podáváme.