4. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tato receptura ukazuje, jak připravit aromatické a chutné pečené kuře s nádivkou. S křupavou kůží a šťavnatým masem je toto jídlo ideální pro rodinnou večeři nebo oslavy. Nádivka z koření, zeleniny a chleba dodává kuřeti výraznou chuť a texturu. S pomocí tohoto jednoduchého receptu připravíte lahodné pečené kuře, které se stane oblíbeným jídlem ve vašem domě. Během pečení se aroma kuřecího masa promíchá s kořením a zeleninou, vytvářející neodolatelnou vůni a čerstvost. Vyzkoušejte tento recept a zjistíte, jak snadné je připravit plné chuti jídlo, které potěší celou rodinu.
Suroviny
- 1 kuře
- 150 g špaldového chleba
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- sůl, pepř, majoránka, tymián
Postup
- Chleba nakrájíme na menší kostky a necháme vyschnout.
- Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a osmahneme na másle dozlatova.
- Do mísy smícháme vysušený chleba, osmahnutou cibuli a česnek, vejce, mléko a koření podle chuti. Nádivku důkladně promícháme.
- Kuře důkladně omyjeme, osušíme a nádivkou jej naplníme.
- Opeřené kuře dáme na pekáč a přikryjeme alobalem.
- Pekáč s kuřetem dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme přibližně 2,5 hodiny.
- Po 2,5 hodinách odstraníme alobal a pečeme ještě 30 minut, dokud není kuře zlatavé.
- Pečené kuře s nádivkou podáváme teplé spolu s bramborovým salátem nebo pečenými brambory.