14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečené kachní stehno s červeným zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné pečené kachní ⁢stehno s aromatickým červeným zelím.⁢ Tento recept je skvělým způsobem, jak⁢ si ⁤vychutnat bohaté chuti kachního‌ masa doplněné o sladké⁣ a ⁢pikantní ‌přílohy. S naším ⁤receptem na pečené⁢ kachní stehno ‌s červeným zelím‌ si můžete užít luxusní‌ večeři plnou lahodných⁤ kombinací chutí. ⁢Naše⁤ receptura je snadná⁣ a rychlá, takže si ⁢můžete vychutnat tento ⁤skvělý pokrm doma bez zbytečného stresu.⁤ Buďte ⁢kulinářským mistrem a vyzkoušejte pečené kachní stehno⁢ s červeným zelím ještě ​dnes!‌

Suroviny

  • 2‍ kachní ‌stehna
  • 500g červeného zelí
  • 2 cibule
  • 4‍ stroužky česneku
  • 2 ​lžíce oleje
  • 1 lžíce‌ medu
  • 1​ lžička ​kmínu
  • sůl a​ pepř⁤ podle‍ chuti

Postup

  1. Stehna si osolíme ‍a ⁢opepříme ⁢a‌ necháme odpočívat asi hodinu.
  2. Na⁣ rozpálené pánvi rozpálíme olej ⁢a​ osmahneme na něm kachní stehna‌ ze všech⁤ stran, až budou ⁣zlatě‍ hnědá.
  3. Cibuli ⁤a⁣ česnek ⁣nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Orestujeme ⁢dozlatova.
  4. Přidáme na​ drobno ‍nakrájené zelí, ⁣zalijeme⁢ trochou vody a necháme ‍dusit pod ⁢pokličkou asi ‍30 minut.
  5. Přidáme​ med,⁢ kmín a dochutíme solí a ⁢pepřem podle‌ chuti.
  6. Pokračujeme v pečení bez ‌poklice alespoň dalších‌ 15 minut, ⁢dokud není maso měkké a zelí měkké.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *