14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné pečené kachní stehno s aromatickým červeným zelím. Tento recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat bohaté chuti kachního masa doplněné o sladké a pikantní přílohy. S naším receptem na pečené kachní stehno s červeným zelím si můžete užít luxusní večeři plnou lahodných kombinací chutí. Naše receptura je snadná a rychlá, takže si můžete vychutnat tento skvělý pokrm doma bez zbytečného stresu. Buďte kulinářským mistrem a vyzkoušejte pečené kachní stehno s červeným zelím ještě dnes!
Suroviny
- 2 kachní stehna
- 500g červeného zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Stehna si osolíme a opepříme a necháme odpočívat asi hodinu.
- Na rozpálené pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm kachní stehna ze všech stran, až budou zlatě hnědá.
- Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Orestujeme dozlatova.
- Přidáme na drobno nakrájené zelí, zalijeme trochou vody a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
- Přidáme med, kmín a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokračujeme v pečení bez poklice alespoň dalších 15 minut, dokud není maso měkké a zelí měkké.

