25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečené jehněčí s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné jídlo plné chuti?⁤ Vyzkoušejte⁤ náš recept na pečené jehněčí ⁣s batáty. ⁢Tento pokrm je skvělou ⁢alternativou k tradiční nedělní pečeni a⁤ jistě si ⁢ho zamilujete. ‍Podívejte se na náš krok za ​krokem recept a ⁣dejte si dobrou chuť!

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa
  • 4 středně​ velké batáty
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle ​chuti
  • kmín, mletá ‍paprika

Postup

  1. Nejprve‍ si předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Maso očistíme a nakrájíme na menší‌ kousky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a ⁣mletou ⁤papriku.
  3. Umyté⁤ batáty oloupeme, ‌nakrájíme​ na menší kousky ⁤a cibuli na plátky.
  4. Vykuličkujeme česnek ⁣a‌ nakrájíme‍ na tenké plátky.
  5. Vymažeme pekáč olejem a do něj vložíme ⁣maso, batáty, cibuli a česnek.
  6. Přidáme lžíci olivového oleje a⁤ promícháme, ​aby ​se vše dobře spojilo
  7. Poté ​pečeme v ‌předehřáté troubě ⁣asi 45-60 minut, dokud maso není dobře propečené a batáty hezky ⁤zlatavé.
  8. Po‌ upečení můžeme posypat pokrájenou petrželkou nebo jinými ​bylinkami dle ⁢chuti.