19. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pečená krůtí prsa se slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Pečená krůtí prsa se slaninou jsou ​skvělou volbou pro lahodnou a zdravou ​večeři. Tato chutná a výživná ​nádoba vám poskytne všechny potřebné‌ bílkoviny a vitamíny. Krůtí prsa jsou obalená křupavou slaninou, ⁣která jim dodává bohatou a výraznou chuť. S nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin ⁢jsou tato ⁣prsa také skvělou volbou pro ty, kteří sledují ‌svou linii. Upečená křupavá kůrka slaniny⁤ je⁢ výtečně usmažená a krůtí maso zůstává krásně šťavnaté a ​jemné. Doporučujeme⁢ podávat ​toto pokrm s restovanými brambory a čerstvou zeleninou ‍pro rovnováhu chuti a ⁤výživy. Připravte si tento neodolatelný recept a​ pochutnejte si⁤ na chutích!

Suroviny

  • 2 ⁤ks‍ krůtích prsou
  • 8 plátků slaniny
  • sůl⁢ a pepř ‌dle chuti
  • 1 lžíce ‍olivového oleje
  • čerstvé bylinky podle preference (např. rozmarýn, tymián, ‌šalvěj)

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Krůtí prsa opláchneme a osušíme papírovým⁤ ubrouskem.
  3. Na řez prsou vytvoříme kapsu pro slaninu pomocí nože, přičemž se nesmíme dostat na druhou⁤ stranu masa.
  4. Následně prsa osolíme a⁣ opepříme z obou stran dle chuti.
  5. Bylinky nasekáme na menší kousky.
  6. Plátky ⁤slaniny rozložíme ⁢a na každý dáme trochu nasekaných bylinek.
  7. Slaninu s bylinkami vložíme do kapes v prsech,‍ tak aby ‌bylinky ⁣zůstaly uvnitř masa.
  8. Vkusně nasládlou směs pokapanou olivovým olejem ⁤upevníme provázkem nebo párátkem, ⁣aby se​ kapsa nepři​ pečení rozpadla.
  9. Pečeme ⁣v předehřáté ‌troubě asi 40-45 minut, ⁤dokud nebudou prsa krásně zlatavá a uvnitř dobře propečená.
  10. Hotová prsa necháme chvíli odpočinout, poté je můžeme nakrájet na plátky ⁣a podávat.