19. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pečená krůtí prsa se slaninou jsou skvělou volbou pro lahodnou a zdravou večeři. Tato chutná a výživná nádoba vám poskytne všechny potřebné bílkoviny a vitamíny. Krůtí prsa jsou obalená křupavou slaninou, která jim dodává bohatou a výraznou chuť. S nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin jsou tato prsa také skvělou volbou pro ty, kteří sledují svou linii. Upečená křupavá kůrka slaniny je výtečně usmažená a krůtí maso zůstává krásně šťavnaté a jemné. Doporučujeme podávat toto pokrm s restovanými brambory a čerstvou zeleninou pro rovnováhu chuti a výživy. Připravte si tento neodolatelný recept a pochutnejte si na chutích!
Suroviny
- 2 ks krůtích prsou
- 8 plátků slaniny
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky podle preference (např. rozmarýn, tymián, šalvěj)
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Krůtí prsa opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem.
- Na řez prsou vytvoříme kapsu pro slaninu pomocí nože, přičemž se nesmíme dostat na druhou stranu masa.
- Následně prsa osolíme a opepříme z obou stran dle chuti.
- Bylinky nasekáme na menší kousky.
- Plátky slaniny rozložíme a na každý dáme trochu nasekaných bylinek.
- Slaninu s bylinkami vložíme do kapes v prsech, tak aby bylinky zůstaly uvnitř masa.
- Vkusně nasládlou směs pokapanou olivovým olejem upevníme provázkem nebo párátkem, aby se kapsa nepři pečení rozpadla.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 40-45 minut, dokud nebudou prsa krásně zlatavá a uvnitř dobře propečená.
- Hotová prsa necháme chvíli odpočinout, poté je můžeme nakrájet na plátky a podávat.