11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečená kachna s kostkou.
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste si připravit lahodnou pečenou kachnu s křupavou kůrkou a šťavnatým‌ masem, která bude skvělou alternativou k⁣ tradičnímu pečenému krojci. Podávejte ji s křenovou omáčkou a ⁣bramborovým knedlíkem pro dokonalou chuťovou harmonii. S tímto receptem si jistě získáte u všech svých hostů.

Suroviny

  • 1 kachna
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petrželová nať
  • česnek
  • olej

Postup

1. Kachnu očistíme, osolíme a opepříme z ⁣obou stran. Necháme odležet minimálně 30 minut.

2. Cibuli oloupeme a ⁤nakrájíme na ⁤kolečka,​ mrkev oloupeme a​ nakrájíme na menší kousky, ‌petrželovou nať nasekáme a česnek oloupeme a prolisujeme.

3. Vložíme kachnu do‌ pekáče a přidáme nakrájenou zeleninu kolem. Zakápneme olejem a přidáme prolisovaný ⁢česnek.

4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 – 2 ⁢hodiny,⁤ dokud není kachna zlatě hnědá a kůže křupavá.

5. ‍Hotovou kachnu⁢ vyjmeme z ‌trouby, necháme ​chvíli odpočinout​ a pak pokrájíme na porce. Podáváme s ‍rýží nebo bramborovým salátem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *