
Zkuste si připravit lahodnou pečenou kachnu s křupavou kůrkou a šťavnatým masem, která bude skvělou alternativou k tradičnímu pečenému krojci. Podávejte ji s křenovou omáčkou a bramborovým knedlíkem pro dokonalou chuťovou harmonii. S tímto receptem si jistě získáte u všech svých hostů.
Suroviny
- 1 kachna
- sůl a pepř
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petrželová nať
- česnek
- olej
Postup
1. Kachnu očistíme, osolíme a opepříme z obou stran. Necháme odležet minimálně 30 minut.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky, petrželovou nať nasekáme a česnek oloupeme a prolisujeme.
3. Vložíme kachnu do pekáče a přidáme nakrájenou zeleninu kolem. Zakápneme olejem a přidáme prolisovaný česnek.
4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 – 2 hodiny, dokud není kachna zlatě hnědá a kůže křupavá.
5. Hotovou kachnu vyjmeme z trouby, necháme chvíli odpočinout a pak pokrájíme na porce. Podáváme s rýží nebo bramborovým salátem.

