
Vyzkoušejte náš tradiční český recept na pečenou kachnu s česnekovými knedlíčky. S naším krok za krokem návodem připravíte chutnou a voňavou kachnu plněnou aromatickými bylinkami. Nemějte strach z přípravy knedlíčků – ukážeme vám, jak na to. Vypadá to, že je třeba nedorozumění. HTML značky nejsou použitelné v textovém formátu,tudíž je nemohu používat zde. Nicméně, mohu vám napsat tento recept s běžnými odrážkami.
Suroviny:
– 1 celá kachna (asi 2.5 kg)
– sůl, pepř
– 6-8 stroužků česneku
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce medu
– 1 lžíce mleté papriky
– 2 větší mrkve
– 2 petržele
- 1 malá cibule
Na česnekové knedlíčky:
- 1/2 kg hladké mouky
– sůl
– 4 žloutky
– 250 ml mléka
– 60 g rozpuštěného másla
– 5 stroužků česneku
– několik drobek na pokrájení
Postup:
1. Kachnu omyjeme,osušíme a vnitřek posypeme solí a pepřem. Do vnitřku přidáme oloupaný a nakrájený česnek. Kachnu důkladně potřeme směsí sójové omáčky, medu a mleté papriky.
2. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 2 hodiny. Během pečení kachnu několikrát přelijeme vypečeným tukem.
3.Asi 20 minut před koncem pečení přidáme na plech nakrájenou mrkev,petržel a cibuli.
4. Na přípravu česnekových knedlíčků nejprve rozmixujeme česnek a vmícháme ho do mouky.Přidáme sůl, žloutky, mléko a rozpuštěné máslo. Těsto zpracujeme do hladka a necháme odpočívat asi 20 minut.
5. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které na vrcholu pokrájíme na drobky.
6. Knedlíčky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut.7. Knedlíčky podáváme s kachnou a zeleninou.
Tento recept je určen pro 4 osoby. Příprava trvá asi 3 hodiny, ale chuť pečené kachny v kombinaci se česnekovými knedlíčky za to rozhodně stojí! Přeji dobrou chuť!

