8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si recept na lahodnou pečenou kachnu s bramborem a překvapte své blízké vynikající chutí. Tento tradiční pokrm určený pro speciální příležitosti vám jistě získá srdce své všech členů rodiny. Vyzkoušejte tento recept a buďte připraveni na chvíle plné radosti a dobrého jídla.
Suroviny
- 1 kachna
- 1 kg brambor
- sůl
- pepř
- olej
- česnek
- koření dle chuti (tymián, rozmarýn, majoránka)
Postup
- Kachnu očistěte, osolte a opepřete ze všech stran.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Na dno pekáče dejte trochu oleje a položte nakrájené brambory.
- Následně na brambory položte osolenou a opepřenou kachnu.
- Do kachny můžete přidat i pár stroužků oloupaného a rozdrceného česneku.
- Přidejte koření dle chuti na vrch kachny.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a dejte pekáč s kachnou do trouby na cca 2 hodiny.
- Po dvou hodinách můžete kachnu obrátit a dopečenou nechat ještě 30 minut.
- Po upečení nechte kachnu chvilku odpočinout a pak podávejte s restovanými brambory.