26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečená kachna jablka a řízek.
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna s jablky a‌ řízkem⁣ je lahodný recept, který potěší vaše chuťové buňky. Kachna pečená do křupava,‍ doplněná sladkými jablky a řízkem je skvělou kombinací chutí, která oslní každého gurmána. Sledujte náš ⁤recept a připravte si tuto lahůdku doma!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 4 ⁢velká jablka
  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 4 krajíčky strouhaného rohlíku
  • 200ml mléka
  • 4 vajíčka
  • sůl, pepř, ⁣mletý kmín, majoránka

Postup

  1. Kachnu omyjeme, osušíme a natřeme kořením (sůl, pepř, mletý​ kmín, majoránka). Uvnitř kachny vložíme⁤ na plátky nakrájená⁢ jablka.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky⁤ a uvaříme do měkka ve‌ slané vodě.
  3. V míse smícháme‍ mouku, strouhaný rohlík, mléko, vejce​ a sůl a ⁣vypracujeme ‌těsto.
  4. Těsto rozdělíme na menší porce a každou rozválíme na placku. Na plátek těsta⁤ položíme porci ‌kachny s jablky a dobře zabalíme.
  5. Připravené řízky pečeme‌ v troubě vyhřáté na 180 stupňů ⁤asi 45 minut, dokud nejsou‍ řízky zlatě hnědé.
  6. Na‌ závěr ⁤podáváme s uvařenými brambory a restovaným zelím.