15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečenou kačenu s karlíkem, který si zamilují nejen milovníci tradiční české kuchyně. S přesným postupem a skvělými surovinami si upečete dokonalé jídlo pro rodinnou oslavu nebo sváteční hostiny. Nechte se inspirovat tímto jednoduchým receptem a připravte si chuťový zážitek, který vám zaručeně získá uznání od všech gurmánů.
Suroviny
- 1 kačena
- Soľ
- Korenie
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200g karlíka
- 200 ml vody
Postup
- Na začiatku si pripravíme kačenu. Očistíme ju a opražíme z vnútornej strany.
- Natierame ju soľou a korením podľa chuti.
- Nakrájame cibuľu a cesnak na drobné kúsky a naplníme nimi kačenu.
- Vložíme kačenu do rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 2 hodiny.
- V priebehu pečenia zalievame kačenu vodou.
- V druhej miske si pripravíme karlíka. Olúpeme ho a nakrájame na menšie kúsky.
- Pridáme karlíka ku kačene a necháme pečiť ešte ďalšiu hodinu, kým nebude kačena hotová.