5. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečená kačena s červeným zelím
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošně pečená kačena s bohatým a​ chutným ‌červeným zelím. Tento recept vás přenese do rodinné kuchyně plné vůní a chutí. Křehká a šťavnatá kůže kačeny, která se jemně přilepí na jazyk,⁣ se sladkou a pikantní příchutí červeného zelí je kombinací pro opravdové gurmány. ⁢Navíc je tento pokrm jednoduchý na přípravu a jistě potěší vaše ⁤smysly. Připravte tento recept a​ uspokojte svou chuť a touhu po tradičních chutích.

Suroviny

  • 1⁣ kačena (asi 2,5 kg)
  • 1⁣ červené ⁢zelí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 bobkové listy
  • 4 nové koření
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml červeného vína
  • olej ⁢na potření

Postup

  1. Pečnici předehřejte na 180 °C.
  2. Na kačenu natrijte sůl‍ a pepř z obou stran.
  3. Na sporáku rozehřejte olej v pekáči a přidejte nasekanou‍ cibuli a česnek. Smažte je dozlatova.
  4. Přidejte kačenu do pekáče a opékejte ze všech stran, dokud není zlatohnědá.
  5. Přidejte červené zelí a přilijte červené víno.
  6. Přidejte bobkové listy, nové⁢ koření a med.
  7. Zakryjte pekáč a vložte ho‌ do předehřáté pečnice.
  8. Pečte⁢ kačenu přibližně ‍2,5-3 hodiny, pravidelně ji⁢ polevujte vlastní šťávou.
  9. Po upečení nechte kačenu odpočinout a poté ji nakrájejte na porce.
  10. Podávejte s červeným zelím a případně s knedlíky nebo bramborovým pyré.