16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečená husa s kdoulí.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte⁤ si tradiční sváteční pokrm – pečenou⁤ husu s kdoulí. Naučte se ⁢postup, jak připravit lahodnou husu tak,⁢ aby⁤ byla krásně ⁣křupavá a ‍šťavnatá. Vyzkoušejte tento recept a ⁣udělejte si svátek z každého oběda či večeře.⁣

Suroviny

  • 1 ‍husa‍ (cca 3-4 kg)
  • 1 ​kg kdoulí
  • 100 g másla
  • soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika

Postup

  1. Husu dobre očistite, ‍osušte a ošúpajte kdoule. Kdoule nakrájejte na polovice a ‍vykrojte im semená.
  2. Natrite⁢ husu soľou,⁤ čiernym korením a sladkou paprikou​ z ‌vonkajšej ⁤aj vnútornej strany.
  3. Husu naplňte připravěnými⁢ kdoulí​ mi​ a zaviažte ju ⁢nite ‍(nabaľte ‌nite do ​zvrchu) aby sa náplň neroztekla pri⁣ pečení.
  4. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 2,5 ‍- 3‌ hodiny. Počas ⁣pečenia husu polievame ‍vlastným šťavami.
  5. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *