16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Užijte si tradiční sváteční pokrm – pečenou husu s kdoulí. Naučte se postup, jak připravit lahodnou husu tak, aby byla krásně křupavá a šťavnatá. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si svátek z každého oběda či večeře.
Suroviny
- 1 husa (cca 3-4 kg)
- 1 kg kdoulí
- 100 g másla
- soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
Postup
- Husu dobre očistite, osušte a ošúpajte kdoule. Kdoule nakrájejte na polovice a vykrojte im semená.
- Natrite husu soľou, čiernym korením a sladkou paprikou z vonkajšej aj vnútornej strany.
- Husu naplňte připravěnými kdoulí mi a zaviažte ju nite (nabaľte nite do zvrchu) aby sa náplň neroztekla pri pečení.
- Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 2,5 - 3 hodiny. Počas pečenia husu polievame vlastným šťavami.
- Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

