10. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Nakládaný hermelín v bylinkovém oleji je jednoduchý a chutný recept, který potěší milovníky sýrů. Využijte svůj oblíbený hermelín a nechte jej vyzrát ve směsi bylinek a oleje. Sladká chuť sýra se skvěle doplňuje s aromatickými bylinkami, které mu dodají pikantní nádech. Tento lahodný pokrm je skvělým doplňkem k vínu či k pivu a bude rozhodně středem pozornosti na každé společenské akci. Podívejte se na náš recept na nakládaný hermelín v bylinkovém oleji a nechte se inspirovat kulinářskými dovednostmi. Suroviny:
- 1 kousek hermelínu
- čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn, petržel)
- 4 stroužky cesneku
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
- Nejprve si připravte bylinkový olej. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kolečka nakrájený cesnek. Poté přidejte nasekané bylinky a smažte je spolu s česnekem asi 1 minutu. Nechte vychladnout.
- Heremlín rozkrojte na polovinu a vnitřek potřete připraveným bylinkovým olejem. Posolte a opepřete dle chuti.
- Složte hermelín zpět do původní podoby a zabalte ho do alobalu. Dejte do lednice a nechte minimálně 24 hodin odležet, aby se dobře prolnuly všechny chutě.
- Po 24 hodinách vyndejte hermelín z alobalu a můžete ho podávat jako pochutinu k vínu či chlebu. Dobrou chuť!

