10. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Nakládaný hermelín v bylinkovém oleji
zdroj: Recepty 24/7

Nakládaný hermelín v bylinkovém oleji je jednoduchý a chutný⁣ recept, který potěší milovníky sýrů. Využijte svůj oblíbený hermelín a nechte jej ⁤vyzrát ve směsi⁢ bylinek a oleje. Sladká chuť sýra se skvěle doplňuje s aromatickými ​bylinkami,⁣ které mu dodají pikantní nádech. Tento lahodný pokrm je ⁤skvělým doplňkem k vínu⁣ či k pivu a bude ⁣rozhodně⁣ středem pozornosti ​na⁢ každé společenské akci. Podívejte se na​ náš⁢ recept na nakládaný ⁣hermelín v bylinkovém oleji‍ a nechte se inspirovat kulinářskými dovednostmi. ⁤ Suroviny:

  • 1 kousek hermelínu
  • čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn, petržel)
  • 4 stroužky cesneku
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravte bylinkový olej. Na‍ pánvi rozehřejte ⁣olivový ⁣olej a osmahněte na něm na kolečka nakrájený cesnek. ⁣Poté přidejte⁢ nasekané bylinky‍ a smažte je spolu s česnekem asi 1 minutu. Nechte vychladnout.
  2. Heremlín rozkrojte na polovinu a vnitřek potřete připraveným bylinkovým olejem. Posolte a opepřete​ dle chuti.
  3. Složte hermelín⁤ zpět do původní podoby a zabalte ho do ⁢alobalu. Dejte do‍ lednice ‌a nechte ⁤minimálně 24 hodin odležet, aby se dobře prolnuly všechny chutě.
  4. Po 24 hodinách‍ vyndejte hermelín z alobalu a můžete ho podávat jako ‍pochutinu‌ k vínu ​či ‌chlebu. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *