6. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Seznamte se s lahodným receptem na nadevanečky se švestkami. Tato klasická česká sladká pečená pochoutka je perfektní volbou pro oslazení vaší snídaně nebo odpolední svačiny. Zkuste to a budete překvapeni, jak výborně se švestky hodí do těsta. S naším jednoduchým návodem se vám je připravit bude velmi snadné. Podívejte se na naše postupné instrukce a vytvořte si doma ty nejchutnější nadevanečky se švestkami, které potěší všechny vaše milovníky sladkého.
Suroviny:
- 24 kapsiček na nadevanečky
- 500 g švestek
- 2 lžíce cukru
- 1 čajová lžička skořice
Postup:
- Nejprve si připravte švestkovou náplň. Švestky omyjte, rozpůlte je a odstraňte pecky.
- Do kastrůlku dejte švestky společně s cukrem a skořicí. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 10 minut, dokud švestky nezměknou.
- Vařené švestky nechte vychladnout.
- Pečicí troubu předehřejte na 180 stupňů C.
- Mezitím si připravte těsto na nadevanečky. Pokud používáte hotové kapsičky, rozmístěte je na plech. Pokud tvoříte vlastní těsto, vytvarujte malé kapsičky a umístěte je na plech.
- Do každé kapsičky naplňte připravenou švestkovou náplň.
- Pečte nadevanečky ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.
- Vychladlé nadevanečky můžete posypat moučkovým cukrem a podávat.