5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Máslové brambory s petrželkou jsou lahodným příspěvkem k vašemu jídelníčku. Tento tradiční recept spojuje výrazné máslo s jemnou hloubkou chuti petrželky. Brambory jsou vařené do perfektní měkkosti a poté smíchány s rozpuštěným máslem a čerstvě nasekanou petrželkou, která dodává pokrmu svěží aroma. Tato chutná příloha je vhodná k různým pokrmům a dá se snadno přizpůsobit vašim preferencím. Vyzkoušejte tento recept a připravte si vynikající máslové brambory s petrželkou, které potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 500 g brambor
- 50 g másla
- 1 polévková lžíce nasekané petrželky
- sůl
- hrst soli
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Přiveďte vodu v hrnci s hrstí soli k varu.
- Vložte brambory do vroucí vody a vařte je asi 15 minut, nebo dokud nejsou měkké.
- Mezitím si připravte petrželové máslo. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nasekanou petrželku.
- Orestujte petrželku v másle asi 2-3 minuty, dokud nezměkne.
- Když jsou brambory uvařené, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce.
- Přidejte petrželové máslo a lehce promíchejte.
- Pokud je potřeba, dochuťte solí podle chuti.
- Máslové brambory s petrželkou podávejte teplé.