7. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Marinovaný vepřový bok na pivu
zdroj: Recepty 24/7


Vychutnejte si chutný recept na‌ marinovaný vepřový bok na pivu. Tento tradiční ⁤český pokrm,⁣ příprava‌ a postup krok za krokem. Ideální ‌tip na víkendové vaření.

Suroviny

  • 1‌ kg vepřového boku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ⁢lžička⁣ soli
  • 1⁤ lžička mletého pepře
  • 2 ‍lžičky sladké papriky
  • 100 ml oleje
  • 500 ml piva
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 menší celer

Postup

  1. Začněte tím, že si ‍připravíte ⁤všechny ⁤potřebné suroviny.
  2. Vepřový ‍bok očistěte⁣ a‌ nakrájejte na větší kusy.
  3. Česnek oloupejte a jemně ho⁢ nakrájejte. Následně⁤ ho smíchejte se solí, pepřem, paprikou a olejem a vytvořte tak⁣ marinádu.
  4. Marinádou potřete maso ze všech stran ‌a ⁣nechte ho uležet alespoň přes noc.
  5. Následující den si nakrájejte‍ na ⁣plátky cibuli, mrkev, petržel a ⁣celer.
  6. Maso z marinády vyjměte‌ a osušte ho. Z‍ marinády nic nevyhazujte.
  7. Na rozpáleném oleji si maso ze všech‍ stran opečte do zlatova.
  8. Přidejte nakrájenou ⁢zeleninu a chvíli ji orestujte.
  9. Přidejte‍ zbylou marinádu a zalijte pivem.
  10. Zakryjte a nechte‌ dusit při​ nízké teplotě​ alespoň dvě hodiny.‍ Podle potřeby dolévejte trochu vody.Měli byste⁢ mít ⁢ale ‌na paměti, že omáčka by‍ měla zůstat spíše hustá.
  11. Maso by mělo ⁤být hotové, když je krásně měkké. ​Podávejte ho ideálně ​s knedlíkem, na který ⁤si můžete nabrat omáčku, nebo s pečenými bramborami.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář