29. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lákavý recept na „Květák s medovou glazurou“ vám ukáže, jak jednoduše připravit chutné a zdravé jídlo. Květák je pečený a poté je pokryt sladkou a lehce karamelovou medovou glazurou, která dodává jídlu lahodnou sladkou chuť. S tímto receptem můžete posunout svou normální přílohu na úplně novou úroveň. Skvělým způsobem, jak zaujmout své hosty nebo jednoduše dát svému jídlu nový rozměr.
Suroviny
- 1 středně velký květák
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nastrouhejte květák na menší růžičky.
- Na rozpálené pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte květák.
- Smažte květák asi 5 minut, nebo dokud nezačne hnědnout.
- Mezitím si připravte glazuru. Ve sklenici smíchejte med, sójovou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Po 5 minutách smažení zalijte květák připravenou glazurou a promíchejte, aby všechny růžičky byly pokryté.
- Smažte květák ještě asi 3 minuty, nebo dokud není měkký, ale stále křupavý.
- Ochutnejte a případně podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Hotový „Květák s medovou glazurou“ podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo.