14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kvecův šťouchaněc s bramborovou kaší.
zdroj: Recepty 24/7

Kvecův šťouchaněc ⁣s bramborovou kaší je⁤ tradiční české jídlo plné chuti a‌ lahodných kombinací. ⁢Připravte si⁣ tento výjimečný pokrm doma a ⁣pochutnejte⁢ si ‍na dokonalé⁢ harmonii křupavých ⁣kvečů a krémové bramborové‌ kaše.⁢ S⁢ tímto receptem ⁣zaujmete své chuťové buňky i návštěvy!

Suroviny

  • 1 kg kveců
  • 1 kg brambor
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Postup

  1. Nejprve si oloupeme brambory⁢ a ‍nakrájíme je na menší kousky.
  2. V hrnci ⁤s vařící osolenou ⁣vodou uvaříme brambory do měkka.
  3. Mezitím si ⁤očistíme ‍kvecův,⁣ nakrájíme ho na ‌menší‌ kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
  4. V pánvi ⁣rozehřejeme máslo a na něm osmahneme⁣ kvecův spolu ​s prolisovaným česnekem, dokud není měkký a zlatavý.
  5. Vypuštěný vývar z‍ brambor nevyhazujte, budeme ho potřebovat.
  6. Vezmeme⁣ uvařené brambory, přidáme máslo, ‍sůl a trochu vývaru a za ‍pomoci šťouchacího náčiní vytvoříme bramborovou kaši.
  7. Smažený kvecův podáváme spolu s bramborovou⁢ kaší a⁢ můžeme posypat nasekanou⁤ petrželkou ‌pro ozdobu.