27. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí soté ve víně
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí soté ve víně je lahodný a lehký pokrm plný chutí.​ V tomto receptu je kuřecí maso jemně zpracováno a opečené v aromatickém vínu, což‍ dodává jídlu bohatou a lahodnou chuť. Pestrá směs zeleniny, včetně cibule, papriky a mrkve, přidává pokrmu svěží a křupavou texturu. Soté je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý a zdravý recept s vynikajícím výsledkem. ⁢Vyzkoušejte kuřecí soté ve víně a připravte si skvělou večeři plnou chutí a vůní.

Suroviny

  • 500 g kuřecího ‌masa ⁤(prsa)
  • 2‍ lžíce oleje
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 200 ml bílého ‌vína
  • 200 ml vývaru
  • 1 ​lžička​ mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a ‍pepř ‍dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na ⁢drobné kousky.
  3. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme ⁢na něm kuřecí maso dozlatova. Poté vyjmeme maso z pánve.
  5. Na stejné pánvi‍ osmahneme cibuli, česnek a žampiony.
  6. Přidáme maso ‌zpět do pánve a zalijeme bílým vínem a vývarem.
  7. Přidáme mletý kmín, mletou papriku, sušený tymián, sůl a pepř.‍ Promícháme.
  8. Povaříme na ⁣středním ohni asi 15 minut, dokud se nevyvaří většina tekutiny a maso je‌ měkké.
  9. Soté podáváme s rýží nebo pečivem.