12. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí smaženice s hlíva ustricovou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kuřecí ⁤smaženice s ‍hlívou ustricovou jsou oblíbeným pokrmem pro milovníky kuřecího masa. Tento recept vás naučí, jak připravit křupavé a lahodné smažené kuřecí kousky, ‍které jsou podávány s přídavkem⁣ hlívy ustricové pro ještě větší⁣ překvapení.⁣ S tímto⁤ receptem si⁢ můžete vychutnat​ skvělé odpoledne nebo večeři plnou bohaté chuti a vůně.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (prsa)
  • 200 ⁣g hlíva ustricová
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 ‌lžíce mléka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olej​ na smažení

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na plátky a lehce je naklepkáme. Osolíme ​a opepříme.
  2. Hlívu ustricovou očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Do mísy si připravíme ⁣těsto z vajec, hladké⁣ mouky, mléka, prolisovaného česneku, soli a pepře. Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne ​jednotné těsto bez hrudek.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej. Každý plátek kuřecího masa obalíme v těstě a ⁣opatrně přendáme ⁢do⁣ rozpáleného oleje. Smažíme z obou⁢ stran⁢ do zlatova.
  5. Po vyndání kuřecího masa z pánve do těsta ponoříme plátky hlívy ustricové a také je ⁣opékáme do zlatova z obou stran.
  6. Hotové smaženice ⁤osušíme na kuchyňském papíru a podáváme ​s rýží nebo bramborami.