6. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí rizotto s brokolicí je chutný a vydatný recept, který se skvěle hodí na oběd či večeři. Jemné kousky kuřecího masa se osmahnou s cibulí a česnekem, poté se přidá rýže a brokolice. Díky použití vývaru z vývarovku získá rizotto bohatou a plnou chuť. Při servírování můžete posypat jemně nastrouhaným parmazánem, který skvěle doplňuje rizotto a dodává mu pikantní nádech. Tento recept je lehký na přípravu a nabízí všestrannou kombinaci chutí.
Suroviny
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 200 g brokolice (rozčtvrcené na menší růžičky)
- 1 cibule (nakrájená na drobno)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 200 g rýže
- 500 ml kuřecího vývaru
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí maso dozlatova. Smažte z obou stran po cca 3-4 minutách. Odstavte na talíř.
- Ve stejné pánvi přidejte cibuli a česnek a restujte je na středním ohni, dokud nezezlátnou. Přidávejte vývar postupně a za stálého míchání, aby se nelepily. Pokračujte, dokud vývar nevypotřebujete.
- Po přidání poslední dávky vývaru přidejte do rýže i brokolici a smažte 2-3 minuty, než bude brokolice měkká.
- Vraťte kuřecí maso do pánve, promíchejte a nechte provařit dalších 2 minuty.
- Přidejte parmazán a mícháním ho nechte rozpustit a spojit se všemi ingrediencemi.
- Podávejte horké a posypte nastrouhaným parmazánem.