19. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Dobře dochucené kuřecí rizoto s hříbky a šalvějí je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Tento recept kombinuje lahodné kuřecí maso s aromatickými hříbky a bylinkou šalvějí, která dodá jídlu jedinečnou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a pochutnejte si na skvělých chutích!
Suroviny
- 200g kuřecího masa
- 200g rýže
- 100g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř
- parmezán (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm na kostky nakrájené kuřecí maso.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a smažte je spolu s masem a cibulí, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rýži a osmahněte ji dozlatova.
- Postupně přilévejte horký kuřecí vývar, dokud rýže nezměkne a absorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte nasekanou šalvěj a promíchejte.
- Pokud chcete, můžete přidat nastrouhaný parmezán pro zvýraznění chuti.
- Po dokončení pokrmu můžete posypat šalvějí a parmezánem při servírování.