21. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutné kuřecí rizoto s hříbky? Podívejte se na náš jednoduchý a lahodný recept plný šťavnatého kuřecího masa, čerstvých hříbků a aromatické rýže. Vaše chuťové buňky se budou jásat! S naším inspirativním návodem na vaření se stanete skvělým kuchařem. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 250g kuřecího masa
- 200g rýže
- 200g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud není maso propečené.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a opékáme je společně s masem.
- Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Přidáme promytou rýži a vaříme podle pokynů na obalu rýže, občas promícháváme.
- Přidáme máslo, osolíme, opepříme a přidáme trochu oregana podle chuti.
- Pokrm je hotový, až je rýže měkká a vývar vychladl.