27. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí rizoto s hříbkami a rukolou.
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí⁣ rizoto s hříbkami a rukolou je lahodné ⁢pokrm, který si zamilují milovníci italské⁢ kuchyně. ⁣V ⁢tomto receptu se spojují lahodné kuřecí maso, aromatické hříbky a⁣ osvěžující rukola.​ Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a⁣ připravte si⁤ skvělé rizoto plné ​chuti a zdraví.

Suroviny

  • 300g​ kuřecího masa
  • 200g rýže na rizoto
  • 200g čerstvých​ hříbků
  • 1 ⁣cibule
  • 2⁤ stroužky česneku
  • 100g rukoly
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na ⁣něm nakrájenou cibuli a‍ česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí ⁣maso ⁤a osmažíme ho dozlatova.
  3. Poté přidáme nakrájené hříbky a ‌promícháme.
  4. Přidáme rýži a po chvíli zalijeme horkým kuřecím vývarem.
  5. Vše ⁢vaříme asi 20 minut, dokud⁢ rýže nezměkne.
  6. Na závěr přidáme nasekanou ​rukolu, promícháme a necháme chvíli povarit.
  7. Případně dochutíme solí, ​pepřem a ⁣oreganem podle chuti.
  8. Hotové rizoto podáváme posypané čerstvě nasekanou rukolou.