27. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí rizoto s hříbkami a rukolou je lahodné pokrm, který si zamilují milovníci italské kuchyně. V tomto receptu se spojují lahodné kuřecí maso, aromatické hříbky a osvěžující rukola. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si skvělé rizoto plné chuti a zdraví.
Suroviny
- 300g kuřecího masa
- 200g rýže na rizoto
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g rukoly
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmažíme ho dozlatova.
- Poté přidáme nakrájené hříbky a promícháme.
- Přidáme rýži a po chvíli zalijeme horkým kuřecím vývarem.
- Vše vaříme asi 20 minut, dokud rýže nezměkne.
- Na závěr přidáme nasekanou rukolu, promícháme a necháme chvíli povarit.
- Případně dochutíme solí, pepřem a oreganem podle chuti.
- Hotové rizoto podáváme posypané čerstvě nasekanou rukolou.