5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí rizoto s hříbkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné‌ kuřecí rizoto⁢ s dochucenými hříbky – recept,​ který potěší každého milovníka italské kuchyně. ‌Sledujte návod krok za krokem a připravte tento jednoduchý a chutný ⁤pokrm doma!

Suroviny:

  • 250 g⁣ kuřecího ⁤masa
  • 200 g rýže ⁣na rizoto
  • 200 g čerstvých nebo sušených hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř, petrželka
  • 800 ‍ml zeleninového vývaru

Postup:

  1. Na pánvi rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme⁢ dozlatova.
  3. Přidáme na plátky​ nakrájené hříbky a necháme chvilku​ krátce restovat.
  4. Přidáme​ rýži a necháme ⁢chvíli ‌opéct dozlatova, aby se zrno leskle prosvítilo.
  5. Postupně zalijeme zeleninovým vývarem, povaříme a dochutíme solí a ⁤pepřem.
  6. Pod pokličkou​ provaříme do‍ měkka a po dokončení můžeme ‍zdobit nasekanou petrželkou.