5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s dochucenými hříbky – recept, který potěší každého milovníka italské kuchyně. Sledujte návod krok za krokem a připravte tento jednoduchý a chutný pokrm doma!
Suroviny:
- 250 g kuřecího masa
- 200 g rýže na rizoto
- 200 g čerstvých nebo sušených hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, petrželka
- 800 ml zeleninového vývaru
Postup:
- Na pánvi rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a necháme chvilku krátce restovat.
- Přidáme rýži a necháme chvíli opéct dozlatova, aby se zrno leskle prosvítilo.
- Postupně zalijeme zeleninovým vývarem, povaříme a dochutíme solí a pepřem.
- Pod pokličkou provaříme do měkka a po dokončení můžeme zdobit nasekanou petrželkou.