19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s hráškem a kopr, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept je snadný, rychlý a plný chutí. Pečlivě vybrané suroviny vytvoří jedinečnou kombinaci, která zaručeně oslní vaše sentry. Podávejte ho jako hlavní chod nebo jako doplněk k obědu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést tímto vynikajícím jídlem.
Suroviny
- 200g kuřecího masa
- 1 šálek rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek hrášku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvý kopr na ozdobu
Postup
- Nejprve nakrájejte kuřecí maso na malé kousky a osolte ho.
- V hlubokém hrnci rozehřejte máslo a olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte ho zezlátnout.
- Přidejte rýži a poduste ji, dokud nebude sklenutá.
- Poté zalijte rýži vodou a nechte vařit pod pokličkou do změknutí.
- Když je rýže téměř hotová, přidejte hrášek a kmín a nechte vařit do změknutí hrášku.
- Na závěr můžete dochutit solí a ozdobit nasekaným koprkem.