18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s houbami a osvěžující bazalkou. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a určitě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na kompletní postup na našem webu a užijte si skvělou kombinaci chuti a vůně.
Suroviny
- 250 g kuřecího masa
- 200 g rýže na rizoto
- 200 g hub (ideálně žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml kuřecího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 100 ml smetany ke šlehání
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte maso společně s nakrájenou cibulí a česnekem.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a chvíli smažte, dokud nezavadnou.
- Přilijte rýži a restujte ji asi minutu, než je skleněná.
- Přilijte bílé víno a nechte vše chvíli vařit, dokud alkohol nevypaří.
- Postupně přilijte kuřecí vývar a nechte rýži pomalu vařit asi 20 minut, občas promíchávejte.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nakrájenou bazalku, promíchejte a dle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Hotové rizoto podávejte posypané čerstvou nasekanou bazalkou.