16. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nakrmte své chuťové pohárky křehkým kuřecím ragú s krémovým bramborovým pyré. Tato lahodná a sýrová směs nebude jen požitkem pro vaše chuťové buňky, ale také pohladí vaši duši při přípravě. Zkusíte-li tuto zdravou a vyváženou alternativu klasického pokrmu, již se nebudete moci dočkat příštího oblíbeného oběda. Obohate svůj jídelníček tímto jednoduchým receptem, který ocení celá rodina.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nejlépe stehna)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 200 ml vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
- 800 g brambor
- 100 ml mléka
- 50 g másla
- muškátový oříšek
Postup
- Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
- Ve velké pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme kuřecí maso a krátce orestujeme.
- Přidáme sladkou papriku, tymián, sůl a pepř. Promícháme.
- Zalijeme vývarem a vaříme na středním ohni přibližně 15 minut, dokud maso nezměkne.
- Přidáme smetanu a vaříme dalších 10 minut.
- Mezitím oloupeme brambory a uvaříme je ve slané vodě do měkka.
- Scedíme brambory a rozmačkáme je do hladké konzistence.
- Přidáme mléko, máslo a muškátový oříšek.
- Přisolíme a opepříme podle chuti.
- Suroviny podáváme spolu, na talíř nejprve přidáme brambor