11. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Je libo kuřecí polévku s játrovými knedlíčky? Tento lahodný recept vám přinese skvělou chuťovou explozi. Vývar z kuřecího masa je bohatý a aromatický, zatímco játrové knedlíčky dodávají jídlu jemnou a bohatou chuť. Recept je snadný na přípravu a určitě uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky. Vyzkoušejte tento tradiční český recept a jistě nebudete zklamáni.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (použít libové kousky)
 - 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
 - 2 mrkve (oloupané a nakrájené na kousky)
 - 1 petržel (oloupaný a nakrájený na kousky)
 - 1 řapíkatý celer (oloupaný a nakrájený na kousky)
 - 2 česneky (oloupané a nasekané)
 - 1 lžíce oleje
 - 1 lžíce mleté sladké papriky
 - 1 lžíce hladké mouky
 - 1 lžíce majoránky
 - 5 kuliček nového koření
 - 1 lžíce sůl
 - 1/2 lžičky mletého pepře
 - 1 vejce
 - 50 g játrové paštiky
 - 2 lžíce strouhanky
 - 1/2 lžičky majoránky
 - 1/2 lžičky majoránky na posypání
 
Postup
- Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu.
 - Přidejte kuřecí maso, cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek.
 - Vše vařte asi 40 minut, dokud maso není měkké.
 - V hrnci ohřejte olej a přidejte sladkou papriku a mouku.
 - Zamíchejte a nechte podusit asi 2 minuty.
 - Přidejte majoránku, nové koření, sůl a pepř.
 - Odstavte hrnec a nechte trochu vychladnout.
 - V míse smíchejte vejce, játrovou paštiku, strouhanku a majoránku.
 - Získanou směs vložte do lednice a nechte ztuhnout.
 - Ze ztuhlé směsi vytvarujte menší knedlíčky a vraťte do lednice.
 - Kuřecí maso vyndejte z vývaru a nakrájejte na menší kousky.
 - Vývar sceďte a vraťte zpět do hrnce.
 - Přidejte nakrájené kuřecí maso zpět do vývaru.
 - Doveďte k varu a přidejte játrové knedlíčky.
 - Vařte asi 5 minut, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch.
 - Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
 - Připravenou kuřecí polévku s játrovými knedlíčky můžete podávat s čerstvým chlebem.
 

