21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na lahodný kuřecí paprikáš s domácími knedlíky. Jednoduché, chutné a plné čerstvých bylinek. Určitě si ho oblíbíte!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 cibule
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 2 rajčata
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky sladké papriky
- sůl, pepř, majoránka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- špetka soli
Postup
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prsa.
- Opečeme maso z obou stran dozlatova a osolíme, opepříme a přidáme nakrájené papriky a rajčata.
- Podusíme asi 10 minut, poté zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené.
- Přidáme sladkou papriku a majoránku a necháme vařit cca 20 minut.
- Mezitím si připravíme těsto na knedlíky smícháním mouky, vajec, soli a trochy vody.
- Těsto vyválíme, nakrájíme na nudličky a vaříme ve vroucí osolené vodě do hodinky.
- K masu přilijeme smetanu ke šlehání a necháme probublávat a zhoustnout.
- Paprikáš podáváme s knedlíky. Dobrou chuť!