23. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou kuřecí paelu s chorizem, která vás okouzlí svou španělskou chuťovkou. Originální kombinace kuřecího masa, choriza a rýže vám poskytne chuťový zážitek, který si zamilujete. S naším receptem si připravíte skvělé jídlo plné chuti a energie!
Suroviny:
- 300g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky)
- 200g choriza (nakrájeného na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- šafrán
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup:
- Na rozpáleném olivovém oleji osmažte kuřecí maso a chorizo dozlatova.
- Přidejte cibuli, česnek a papriku a restujte, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte rýži a promíchejte, než se všechny ingredience spojí.
- Přilijte kuřecí vývar a přidejte šafrán, sůl a pepř podle chuti.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Podávejte teplou a ozdobte nasekanou petrželkou.