6. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí hrušky s bramborovou plenkou
zdroj: Recepty 24/7

‌ Kuřecí hrušky s bramborovou ‍plenkou jsou lahodné‌ jídlo​ plné chuti a originálních kombinací. Kombinace⁤ šťavnatého ⁢kuřecího masa a ‍sladkých hrušek vytváří​ vynikající ⁣kontrast, který​ potěší vaše chuťové ⁢pohárky. Bramborová plenka pak poskytuje⁢ jemnou⁤ a křupavou texturu, která dodává⁣ receptu ⁣dokonalou rovnováhu. Tento recept je také skvělý ‍zdroj ​bílkovin a vitamínů. ​Připravte si tento pokrm⁢ a začněte objevovat nové lahůdky!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 ​hrušky
  • 500⁤ g brambor
  • 2⁤ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl ‌a pepř podle⁢ chuti

Postup

  1. 1. ⁢Krojte kuřecí⁤ prsa na⁣ plátky⁣ a⁢ osolte ⁤je.
  2. 2. Oloupejte ​brambory, nakrájejte je na plátky a ​uvařte do měkka.
  3. 3. Na pánvi rozehřejte⁢ lžíci oleje a orestujte na něm nakrájenou cibuli.
  4. 4. Přidejte na⁢ plátky⁣ nakrájené hrušky a česnek, orestujte‍ je spolu s cibulí.
  5. 5.⁤ Do‍ směsi přidejte lžíci medu, tymián, ⁤majoránku, sůl​ a pepř a promíchejte.
  6. 6.⁣ Vložte osolené⁤ plátky kuřecího masa do směsi s hruškami a nechte marinovat minimálně 20 minut.
  7. 7. Na pánvi‍ rozehřejte lžíci ‍oleje a ‌opékejte​ marinovaná kuřecí prsa z obou⁣ stran.
  8. 8. Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme na pire.
  9. 9. Na talíři vytvoříme „bramborovou plenku“ a na​ ni položíme opékaná kuřecí prsa⁣ s hruškami.
  10. 10. Podávejte teplé ‍a ozdobte‌ podle‌ chuti zelenými bylinkami.