7. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte vynikající a jednoduchý recept na kuřecí filé s červenou omáčkou? Naše receptura vám poskytne vše, co potřebujete k přípravě tohoto lahodného jídla. Křupavé kousky kuřecích prsou jsou pečené do zlatohněda a zalité skvěle chutnou a pikantní červenou omáčkou. Omáčka je vyrobená z čerstvých rajčat, cibule, papriky a výběru aromatických bylinek a koření. Tento recept je skvělý pro rodinnou večeři nebo neformální večírek s přáteli. Připravte si tohle výtečné jídlo a učiňte z něj oblíbenou součást vašeho jídelníčku!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecího filé
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Cibuli nakrájejte na tenké proužky.
- Kuřecí filé osolte a opepřete z obou stran.
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte kuřecí filé a smažte z obou stran, dokud nezezlátne a není uvnitř propečené.
- Přidejte rajčatový protlak, papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 10 minut, nebo dokud není kuřecí filé úplně měkké.
- S masem můžete podávat rýži, brambory nebo těstoviny.