5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuře se švestkami a bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Chutný ⁣recept na kuře se ⁤švestkami a bramborami, který si zamilují milovníci tradiční české kuchyně. S jemně kořeněným kuřecím masem,‌ sladkými švestkami a křupavými bramborami bude tato lahodná kombinace určitě trefou​ do černého. Vyzkoušejte ho a ⁤překvapte své chuťové buňky! ​

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 12 švestek
  • 500g⁢ brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř, ⁢majoránka

Postup

  1. Nejprve si ‍připravte⁢ suroviny – ⁢oloupejte brambory,​ nakrájejte je na menší kousky a oloupejte cibuli a‌ česnek​ a nakrájejte na‍ drobno.
  2. Kuřecí prsa omyjte, osušte ubrouskem a osolte, opepřete ⁤a osypejte majoránkou.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a ⁤česnek a⁤ krájejte krátce restujte.
  5. Přidejte nakrájené brambory a smažte je krátce spolu s kuřecím masem.
  6. Pokračujte přidáním švestek a​ pod pokličkou dusíme 15-20 minut dokud nejsou brambory měkké.
  7. Pokud je potřeba, dochuťte solí ​a pepřem. Můžete přidat i další koření podle chuti.
  8. Hotové jídlo můžete podávat s rýží nebo chlebem.